Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Kijevbe utazik Magyar Péter a gyermekkórház rakétatámadása miatt

10perc.hu
2024. 07. 09.
Kijevbe utazik Magyar Péter a gyermekkórház rakétatámadása miatt

Magyar Péter célja, hogy segítséget nyújtson a gyermekkórház lebombázása miatt, adományokat is fogadnak.

Magyar Péter, a TISZA Párt vezetője és egyben magánszemélyként is aktív szereplője a közéletnek, rendkívüli lépésre szánta el magát a legutóbbi, tragikus események hatására. Ahogy lapunk korábban beszámolt róla, a kijevi gyermekkórházat súlyos rakétatámadás érte, melyről Magyar Péter Facebook bejegyzésében fejtette ki véleményét.

Mint apuka, hangsúlyozta, hogy nem tehet mást, mint hogy segítséget nyújtson azoknak, akik leginkább rászorulnak ebben a nehéz időszakban, ezért holnap hajnalban Kijevbe utazik.

"A tegnapi szörnyű esemény mindenkit megdöbbentett. A gyermekkórház elleni támadás rávilágít arra, hogy nincs és nem is lehet indokolás egy ilyen támadásra. A gyermekek ártatlanok, és ők nem tehetnek semmiről. Ezért elengedhetetlen, hogy összefogjunk és segítsünk nekik" 

- fogalmazott Magyar Péter a közösségi médiában tett bejegyzésében.

A humanitárius segélyakció keretében Magyar Péter és a TISZA Párt, a MedSpot Alapítvány támogatásával, jelentős mennyiségű egészségügyi és orvosi eszközt juttatnak el a leginkább rászoruló helyi kórházaknak. Magyar Péter személyes adományként 1 millió forintot ajánlott fel az alapítványnak, és felhívta a közönség figyelmét, hogy bárki csatlakozhat az akcióhoz, például adományokkal vagy átutalással.

Az akcióhoz való csatlakozásra vonatkozó részletekért a MedSpot Alapítvány székhelyére (1126 Budapest, Derkovits utca 10) lehet eljuttatni az adományokat, vagy közvetlen banki átutalással is segíthetők az érintett gyerekek. 

Magyar Péter bejegyzése záró gondolatai között idézte az ismert mondást: "Aki egy életet megment, az az egész világot menti meg." Ez a humanitárius akció nemcsak azonnali segítséget jelent, hanem együttérzést és szolidaritást is kifejez a háború legvédtelenebb áldozatai felé.


Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek