Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Lengyelország Melonival marad

10perc.hu
2024. 07. 04.
Lengyelország Melonival marad

A találgatások ellenére a volt lengyel kormánypárt képviselői továbbra is a Giorgia Meloni által vezetett pártban maradnak.

A lengyel Jog és Igazságosság (PiS) párt képviselőjét választották meg a Giorgia Meloni vezette Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) frakció alelnökének, így a lengyelek továbbra is az ECR-ben maradnak. Az Európai Parlament harmadik legnagyobb frakciója szerdán tartotta alakuló ülését, ahol az is eldőlt, hogy a csoport 83 képviselővel működik tovább, növelve létszámát az előző parlamenti ciklushoz képest - közölte a hvg,

A találgatások szerint Orbán Viktor, a cseh ANO párt és az osztrák Szabadságpárt által Bécsben bejelentett új Patrióták csoporthoz csatlakozhatott volna a PiS is, de végül úgy döntöttek, hogy maradnak az ECR-nél. Az ECR új vezetése, köztük a lengyel képviselő Joachim Stanisław Brudziński és az olasz Nicola Procaccini, megerősítette, hogy a frakció stabil marad. Az ülésen Jaak Madison, az Észt Konzervatív Néppárt képviselője is csatlakozott, növelve az ECR létszámát 84 főre.

A frakció szoros versenyben van az Európai Néppárttal és a Szociáldemokratákkal, jelentős szerepet játszva az európai politikai színtéren.




Főkép forrása:
Northfoto

Hirdetés

További cikkek