Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Érkezik a forróság: negyvenfokos kánikula Olaszországban, eltűnt turisták Görögországban

10perc.hu
2024. 06. 17.
Érkezik a forróság: negyvenfokos kánikula Olaszországban, eltűnt turisták Görögországban

Hőmérsékleti rekordok dőlhetnek meg júniusban a mediterrán országokban. 

Olaszországot hőhullám sújtja, a hőmérséklet a következő napokban elérheti a 40 fokot is. A forró levegő leginkább az ország középső és déli részén érezteti majd hatását, de az észak-olaszországi területeken is kánikula várható. A csúcspont csütörtökön várható, majd a hét végén a hőség enyhülése és viharok várhatók.

Az előrejelzések szerint a hőmérő higanyszála keddtől emelkedik, és majdnem tíz fokkal túllépi a június harmadik hetében megszokott átlagot. A csúcspont csütörtökön várható – írja az MTI.

A polgári védelem és az olasz egészségügy is készültséget rendelt el a kánikula miatt, és figyelmeztetik a lakosságot, hogy a nap legmelegebb óráiban lehetőség szerint ne tartózkodjanak a szabadban.

Görögországban eközben holtan találtak egy eltűnt turistát egy Korfutól nyugatra fekvő apró szigeten. Az amerikai férfi holttestére egy másik turista bukkant rá Mathraki egyik elszigetelt sziklás strandján. A férfit csütörtök óta keresték.

Az elmúlt hetekben Görögországban több külföldi turista is eltűnt vagy meghalt a szokatlan forróságban. Egy 74 éves holland turista holttestét vasárnap találták meg, míg Michael Mosley, ismert brit orvos és televíziós személyiség egy héttel korábban hunyt el a rekkenő hőségben Szümi szigeten.

Jelenleg is keresnek két francia turistát, akiknek nyoma veszett Szikinosz szigetén, és egy 59 éves amerikai férfit is, aki kedden indult el egyedül túrázni Amorgoszon.

Görögországban júniushoz képest rendkívül nagy a hőség, szerdán Athénban be kellett zárni az Akropoliszt, míg az ország középső és déli részein zárva tartják az iskolákat.

A szélsőséges hőmérséklet mindkét országban komoly veszélyt jelent, ezért fontos betartani a hatóságok tanácsait, és óvatosnak lenni a forróságban.

Címkék:
#Időjárás

Hirdetés

További cikkek