Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Bűnösnek találták Donald Trumpot

10perc.hu
2024. 05. 31.
Bűnösnek találták Donald Trumpot

Trump akár több évnyi börtönbüntetést is kaphat.

Bűnösnek találták Donald Trumpot, az Egyesült Államok volt elnökét 34 vádpontban a hallgatási pénz ügyében, ahol üzleti nyilvántartásainak meghamisításával vádolták. Az ügyész szerint Trump a 2016-os elnökválasztási kampány előtt pénzt fizetett Stormy Daniels pornósztárnak, hogy hallgasson korábbi viszonyukról - közölte az Index.

Az esküdtszék szerint Trump iratok meghamisításában, adócsalásban, kampányfinanszírozási szabályok megsértésében és a választás befolyásolásában is bűnös.

Trump az első amerikai exelnök, aki büntetőügyben került a vádlottak padjára. A bíróság akár 136 év börtönbüntetést is kiszabhat rá, bár ennek valószínűsége csekély. A vádpontok összevonásával Trump legfeljebb négy év börtönt kaphat, és az sem kizárt, hogy a bíró eltekint a börtönbüntetés kiszabásától, mivel Trumpot nem vádolják erőszakos bűncselekménnyel. A döntés után Trump politikai akciónak nevezte az ellene indított eljárást, és vádolta a Biden-adminisztrációt politikai ellenfeleinek eltávolításával.

A bíróság előtt Trump támogatói és ellenzői is összegyűltek, kisebb dulakodás is kialakult, amit a rendőrség fékezett meg. A bíró július 11-én hozza meg a végső döntést.




Főkép forrása:
Gage Skidmore/Flickr
Címkék:
#Donald Trump

További cikkek