Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Utcai lövöldözés tört ki Londonban

10perc/MTI
2024. 05. 30.
Utcai lövöldözés tört ki Londonban

A lövöldözésben négyen megsérültek.

Négyen megsebesültek egy utcai lövöldözésben London egyik keleti városrészében. A Scotland Yard csütörtöki tájékoztatása szerint egy kilencéves kislányt életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba a helyszínről.

A rendőrségi beszámoló szerint az incidens szerda este történt a brit főváros Hackney kerületében, ahol egy motorkerékpárról valaki tüzet nyitott az egyik helyi török étteremre, majd elmenekült. A támadásban a kislány mellett három férfi is megsérült. James Conway, a vizsgálatot irányító főfelügyelő szerint az egyik férfi valószínűleg maradandó sérüléseket szenvedett.

A Scotland Yard nyomozója a tájékoztatáshoz fűzött nyilatkozatában elmondta: a rendőrség nem sokkal később megtalálta a motorkerékpárt, amelyről a vizsgálat megállapította, hogy lopott volt. Conway szerint a nyomozócsoport egyelőre nyitott kérdésként kezeli, hogy mi lehetett a támadás indítéka, de az ilyen jellegű incidensek "ritkán történnek spontán módon".

Nagy-Britanniában rendkívül ritkák a lőfegyverrel elkövetett bűncselekmények, mindenekelőtt a brit fegyvertartási törvények drákói szigora miatt. A fegyvertartási szabályok szigorításának folyamata 1996 márciusáig nyúlik vissza, amikor egy zavart elméjű férfi 16 kisgyermeket és egy tanárt lőtt agyon a dél-skóciai Dunblane kisváros elemi iskolájában, majd saját magával is végzett. Az azóta elfogadott törvényi szigorítások értelmében britmagánszemélyek ma már gyakorlatilag semmilyen jogcímen nem birtokolhatnak lőfegyvert, még az engedélyezett vadászfegyvereket sem lehet otthon tárolni, csak a vadásztársaságok páncélrekeszeiben.
Címkék:
#Anglia

Hirdetés

További cikkek