Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Felfüggesztették Harry herceg és Meghan Markle alapítványának működését

10perc.hu
2024. 05. 14.
Felfüggesztették Harry herceg és Meghan Markle alapítványának működését

Szabálysértőnek találták az alapítványt.

Harry herceg és Meghan Markle Archewell nevű jótékonysági szervezetét szabálysértőnek nyilvánították, és átmenetileg minden pénzmozgást beszüntettek. A kaliforniai főügyész által közölt döntés értelmében az alapítvány nem gyűjthet adományokat, nem folyósíthat meglévő támogatásokat, és nem költhet semmire az alapítvány pénzéből - közölte a 24.hu.

A problémát az okozta, hogy a házaspár nem nyújtotta be időben az éves jelentést és nem fizette be az alapítvány hivatalos regisztrációs díját. Ennek következtében figyelmeztetést kaptak, hogy ha nem pótolják a hiányosságokat, bírsággal vagy felfüggesztéssel büntethetik őket. Az Archewellnek most igazolnia kell a késedelem okát és késedelmi díjat is fizetnie kell.

A Page Six információi szerint Harry és Meghan már befizették a kért összeget, de a csekkjük nem érkezett meg az illetékes hatósághoz, ezért új csekket állítottak ki. Ha ez megérkezik, az alapítvány újra folytathatja normális működését.

Harry és Meghan 2020-ban, Amerikába költözésük után alapították az Archewellt, amelyet elsőszülött fiuk, Archie után neveztek el. Az alapítvány fő célja, hogy „egyszerűen csak jót tegyünk”.

Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Anglia

További cikkek