Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Több százezer háztartás áram nélkül Kaliforniában a pusztító vihar miatt

10perc/MTI
2024. 02. 05.
Több százezer háztartás áram nélkül Kaliforniában a pusztító vihar miatt

Kalifornia óceáni partvidékét vasárnap pusztító vihar sújtotta, melynek következtében több mint 370 ezer háztartás maradt áram nélkül.

A meteorológusok a "legdrámaibb időjárású napokról" beszélnek, és további áramkimaradásokra, villámárvizekre figyelmeztetnek. A cikkben bemutatjuk a vihar mértékét, az okozott károkat és a várható következményeket.

A vasárnapi vihar óriási károkat okozott Kalifornia óceáni partvidékén

Több mint 370 ezer háztartás maradt áram nélkül, és a helyi illetékesek arra számítanak, hogy az áramszünet további területekre is kiterjed hétfő reggelig. A szél fokozatosan erősödik, és a meteorológusok "a közelmúlt legdrámaibb időjárású napjairól" beszélnek.

Az amerikai meteorológiai szolgálat (National Weather Service) közölte, hogy a viharzóna "rekordmennyiségű" csapadékot hoz Los Angeles városába. A keddig várható 120-250 milliméternyi csapadékmennyiség megegyezik a térség éves átlagos csapadékmennyiségének közel 80%-ával.

A csapadék villámárvizeket okozhat, ezért a lakosságot fokozott óvatosságra intették

A vihar már vasárnap délelőtt is fennakadásokat okozott a légi közlekedésben. San Francisco repülőterén mintegy 100 repülőjáratot töröltek, és több száz késésről érkezett jelentés.

Főkép forrása:
Freepik (Illusztráció)

További cikkek