Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Brexit: megint csak útlevéllel utazhatunk Londonba!

10perc.hu
2021. 10. 01.
Brexit: megint csak útlevéllel utazhatunk Londonba!

Nagy-Britanniába már nem léphetnek be mától személyi igazolvánnyal a külföldön élő EU-polgárok, azok viszont még négy évig igen, akik megkapták a letelepedési engedélyt.

Szépen-lassan a gyakorlatban is érezhető lesz a Brexit hatása. Mától nem használhatják személyi igazolványukat a beutazáshoz a brit határállomásokon azok az EU-állampolgárok, akik nem Nagy-Britanniában élnek. A Nagy-Britanniában törvényesen letelepedett uniós polgárok ugyanakkor még legalább négy évig személyi igazolvánnyal is beutazhatnak az országba.

A brit belügyminisztérium tájékoztatójában leszögezte, a személyi igazolványokkal könnyedén visszaélhetnek olyanok, akik illegálisan akarnak beutazni Nagy-Britanniába. A brit határrendészeti hatóságok mától nem fogadják el ezeket a személyazonosító okmányokat.

A brit belügyminisztérium legfrissebb összesítése szerint a 27 EU-tagország Nagy-Britanniában élő állampolgárai közül augusztus 31-ig 6 159 800-an adtak be letelepedési kérelmet. A tárca statisztikája szerint meghaladta a 155 ezret azoknak a magyar állampolgároknak a száma, akik tartós nagy-britanniai letelepedési engedélyért folyamodtak.

Főkép forrása:
freepik.com
Címkék:
#Anglia

További cikkek