Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Még el sem kezdődött, máris több száz millióval kerül többe a Hungaroring korszerűsítése

10perc.hu
2023. 10. 19.
Még el sem kezdődött, máris több száz millióval kerül többe a Hungaroring korszerűsítése

Drága mulatság lett a repülő cirkusz befogadása: már a startvonalon 700 millióval megemelkedett a beruházás ára.

Miután nyáron bejelentették, hogy 2032-ig meghosszabbították a Magyar Nagydíj eddigi szerződését, kiderült, ennek komoly ára van. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára a bejelentéskor elmondta, a versenysorozat jogtulajdonosa a hosszabbítás feltételéül szabta, hogy a 2026-os viadalig elvégezzék a Hungaroring teljes megújítását.

A felújítás során a boxutca, a motorhome-ok depói, illetve az ahhoz funkcionálisan kapcsolódó új főlelátó és rendezvénytér a tervek szerint a Forma-1 2026-os szezonjáig valósul meg. Schmidt Ádám közölte, hogy a közbeszerzési eljárás eredménye az év végéig születhet meg és jövő év elején léphet hatályba.


A fejlesztés egyik elemének (Paddock Épület) ütemezési vázlattervét és kivitelezési dokumentációt módosítani kellett    Fotó: Facebook/Hungaroring


A közbeszerzés nyerteseit már 2021 elején kihirdették: a munkálatokat a FEJÉR Tervező és Mérnökiroda Kft., a DVM Group Kft. és a S.A.M.O. Építésziroda Kft. végezhetik. Akkor a 475 naposra tervezett munkálatoknak mintegy 1,3 milliárd forintos keretet szántak, ezt azonban szeptember 29-én 2,089 milliárd módosították, vagyis közel 700 millióval drágult a projekt.

Az európai közbeszerzési értesítő alapján azért lett szükség az összeg korrigálására, mert a fejlesztés egyik elemének (Paddock Épület) ütemezési vázlattervét és kivitelezési dokumentációt módosítani kellettírja az Mfor.

Főkép forrása:
Facebook/Hungaroring

További cikkek