388.47 Ft

358.57 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Eltűnhet az Auchan-kártya, mert felszámolják a szolgáltatót! Mutatjuk, mi vár az ügyfelekre

10perc.hu
2023. 09. 19.

Az MNB az ONEY Magyarország Pénzügyi Szolgáltató Zrt. kérelmére visszavonta a társaság engedélyét és elrendelte annak végelszámolását.

Mint a jegybank közleményében írja, az ONEY Magyarország Pénzügyi Szolgáltató Zrt. (ONEY) saját maga által benyújtott kérelmére visszavonta a pénzügyi vállalkozás tevékenységi engedélyét és elrendelte annak végelszámolását. A fogyasztási hitelező pénzügyi vállalkozás teljesítő és nem fizető hiteleit már korábban egyéb piaci szereplők számára adta át. Ez a cég volt a népszerű Auchan kártya kibocsátója is – írta a Pénzcentrum.

A jegybank a jogszabály alapján végelszámolónak a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nkft. (PSFN) jelölte ki, a végelszámolás kezdő időpontja 2023. szeptember 16. Az MNB tavaly októberi engedélye nyomán az – eddig pl. nagyáruház, sportszer-forgalmazó társaság lakossági ügyfelei részére kisebb összegű fogyasztási hiteleket nyújtó – ONEY teljesítő hitelállományát a Magyar Cetelem Bank Zrt.-re, egy másik határozat alapján pedig nem teljesítő követeléseit az MKK Magyar Követeléskezelő Zrt.-re engedményezte.

A hitellel rendelkező ügyfeleknek így még meglévő tartozásaikat a szerződéseikben meghatározott feltételekkel e társaságok felé kell törleszteniük.

Főkép forrása:
ONEY

További cikkek