Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Befektetnél valami tutiba? Mit szólsz az aranyhoz?

10perc.hu
2023. 09. 15.
Befektetnél valami tutiba? Mit szólsz az aranyhoz?

Nemcsak meseszép ékszerek alapanyagául szolgálhat a nemesfém, ma az egyik legbiztonságosabb befektetési forma.

Nem kell ahhoz milliomosnak lenni, hogy megtakarításainkat aranyban tároljuk. Ez a forma népszerű a befektetésre vágyók között, könnyen elérhető, bármikor azonnal értékesíthető, ráadásul már egészen kis mennyiségben is megvásárolható. Az erre a célra vásárolt aranyat befektetési célú aranynak (BCA) hívják, amely 999,9 ezrelék tisztaságú, és érmék, lapkák, tömbök formájában juthatunk hozzá.

Amennyiben befektetési célú aranyat szeretnénk vásárolni, az a legfontosabb, hogy megbízható helyről szerezzük be. A BCA megvásárlásához elég bemenni az első BÁV zálogékszer fiókba, ahol az aranytömböt azonnal kézhez is kapjuk, de ott is hagyhatjuk rögtön szakszerű és biztonságos megőrzésre.

Az arany értéke nem csökken, nem inflálódik, ami a jelenlegi bizonytalan gazdasági körülmények között hatalmas érték – sőt, háborúk és válságok idején rendre felfelé mozog az árfolyama. A BÁV aranytömbjei adómentesen kerülnek forgalomba, a tömbök ára az arany mindenkori világpiaci árához igazodik, illetve a forint/dollár árfolyam alakulásának függvényében változik.

Főkép forrása:
BÁV

További cikkek