Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Okosórások figyelem! Itt a várva várt bejelentés a nagybanktól

10perc.hu
2023. 09. 06.
Okosórások figyelem! Itt a várva várt bejelentés a nagybanktól

Újabb pénzintézetnél jelentették be, hogy az ügyfelek mind a Mastercard, mint a Visa kártyákat regisztrálhatják a mobiltárcájukba, így mostantól a karóráikkal is fizethetnek a boltokban.

Az okoseszközös fizetések robbanásszerűen terjednek Magyarországon. A mobilok mellett már az okosórákat is lehet erre használni. Ebben egy újabb nagy lépés az, hogy a K&H után az Erste Banknál is elindult a Garmin Pay és a Xiaomi Pay. Az ügyfelek mind a Mastercard, mint a Visa kártyákat regisztrálhatják a mobiltárcájukba, így mostantól a karóráikkal is fizethetnek a boltokban - derül ki a Bank360.hu okoseszközös fizetési lehetőségeket összesítő cikkéből.

A bank ügyfelei erre alkalmas Garmin és Xiaomi okosórájukon néhány kattintással regisztrálhatják kártyáikat. A vásárláshoz csak az okosórára van szükség, nem kell hozzá se internetkapcsolat, se a mobiltelefon. A banknál 2019 júliusa óta elérhető az Apple Pay, két évvel ezelőtt pedig a Google Pay is elindult, így az Apple Watch-csal rendelkezők is tudnak már órával fizetni. A telefon mobiltárcájába pedig mind az iPhone-osok, mint az androidosok tudják telepíteni a bankkártyáikat.

Az Apple Payt szinte minden hazai nagybank bevezette mostanra, és persze a fintech cégeknél is elérhető a szolgáltatás. A többi megoldással viszont lassabban halad a piac. A Google Payt a CIB Bank 2021-ben indította el. Az MBH Banknál is régóta van már Apple Pay, a Google Pay-jel most augusztusban indult el a bank. Google Pay elérhető még ezen kívül az Unicredit Banknál és Gránit Banknál is. Emellett saját megoldásokkal is előálltak a bankok, az OTP például a Simple by OTP, amelybe bármilyen bank kártyáját lehet regisztrálni.

Főkép forrása:
K&H Bank

További cikkek