Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Vége a nagy Putyin-barátságnak? Moszkva barátságtalan országgá nyilvánította Magyarországot

10perc.hu
2023. 03. 30.
Vége a nagy Putyin-barátságnak? Moszkva barátságtalan országgá nyilvánította Magyarországot

Jevgenyij Staniszlavov, Oroszország budapesti nagykövete közölte, hogy Magyarország az oroszellenes szankciók jóváhagyása miatt került fel a fekete listára.

Oroszország hozzáadta Magyarországot is az úgynevezett „barátságtalan országok” listájához – írja az orosz állami hírügynökség információjára hivatkozva az Index.hu. A listát a háború kitörése után hozták létre, és a rajta szereplő országokkal szemben számos szankciót vezettek be az oroszok. Ezek közül az egyik legjelentősebb intézkedés az, hogy a listán szereplő országok kizárólag rubelben fizethetnek az orosz gázért.

Az Európai Uniót külön entitásként, már a kezdetek kezdetén is hozzáadták a listához, Magyarország azonban név szerint nem volt rajta. Most Jevgenyij Staniszlavov, Oroszország budapesti nagykövete a Ria Novosztyi kérdésére közölte, hogy Magyarország is felkerült a listára, az oroszellenes szankciók jóváhagyása miatt. A nagykövet ugyanakkor elismerte, a budapesti kormány egy „pragmatikus” álláspontot képvisel a háború kérdésében.

Főkép forrása:
Ria Novosztyi

További cikkek