Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Megint beszólt a kormánynak Matolcsy György!

10perc.hu
2023. 03. 08.
Megint beszólt a kormánynak Matolcsy György!

A jegybank elnöke szerint 2021-ben negatív gazdaságpolitikai fordulat indult Magyarországon, és szerinte még nem látható, hogy 2023-ban ezt az úttévesztést képesek-e módosítani.

Nem biztos, hogy sokáig rángathatja az oroszlán bajszát következmények nélkül a Magyar Nemzeti Bank elnöke. Ugyanis Matolcsy György ismételten beszólt a kormánynak. Miközben az Országgyűlésben ismertette a jegybank 2021-es üzleti jelentését, közölte, a 2021-es évben negatív gazdaságpolitikai fordulatot hajtott végre a kormány, "eleresztette az egyensúlyt".

Utána jött 2022-ben a háború, a szankciók, a brüsszeli csatározások, de már előtte, 2021-ben elindult a negatív gazdaságpolitikai fordulat. Matolcsy György azt mondta, meg kell előzni, hogy 2030-ban utódaink feltegyék a kérdést, hogy miért nem sikerült, hol és hogyan tévesztettek utat.

„Azt kell mondanunk, hogy 2021-ben tévesztettünk utat, és ezt sajnos folytattuk 2022-ben" - mondta az MNB elnöke. Hozzátette, még nem látható, hogy 2023-ban ezt az úttévesztést képesek-e módosítani. Elvileg igen, mert megtették korábban többször is, de ebből még most nem sok látható.

Főkép forrása:
RTL

További cikkek