391.64 Ft

365.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Hitted volna? Jön az újabb ársapka!

10perc.hu
2023. 02. 17.
Hitted volna? Jön az újabb ársapka!

A magyarországi termőföldekre is árstopot vezet be a kormány májustól kezdve: a föld eladási ára maximum 10 százalékkal haladhatja meg az előző évben kialakult forgalmi értéket.

Nincs több szabadon meghatározott ár a termőföldek esetében – tudta meg a Népszava. A lappal a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) közölte, hogy a földforgalmi törvény múlt év végi módosítását követően az erdőnek nem minősülő földeknél már jogosultak vizsgálni a szerződés szerinti vételárat is.

Ez pedig azt jelenti, hogy a magyarországi termőföldekre is árstopot vezet be a kormány májustól kezdve: a föld eladási ára maximum 10 százalékkal haladhatja meg az előző évben kialakult forgalmi értéket. A konkrét összeget a kamara határozza meg a köztestület által véleményezett, hatósági jóváhagyáshoz kötött ügyletek adatai alapján, és a honlapjukon teszi közzé a részletes információkat.

Raskó György agrárközgazdász úgy vélekedik, hogy az ársapkával az Orbán-kormány a gazdáknak akar jót tenni, ez a társadalmi kör 99 százalékban a Fideszt támogatja, így voltaképpen a saját csapatukat erősítik. Az ársapka bevezetésével az eladó kényszerhelyzetbe kerül, hiszen kizárólag az állam által megszabott áron értékesítheti a földjét.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek