Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Szemtanú számolt be Sallai Nóra balesetéről

10perc.hu
2024. 10. 01.
Szemtanú számolt be Sallai Nóra balesetéről

Egy tragikus autóbalesetben sérült meg súlyosan Sallai Nóra színésznő és ötéves kisfia, a részletekről egy 15 éves szemtanú számolt be.

Péntek este súlyos autóbalesetet szenvedett Sallai Nóra, a Jóban Rosszban sorozat színésznője és ötéves kisfia, amikor egy száguldó BMW csapódott nekik a Haraszti útnál Alsónémediben. A baleset következtében az autójuk felborult, és mindketten az autó roncsai alá szorultak. Egy 15 éves lány, aki éppen barátaival beszélgetett egy közeli játszótéren, szemtanúja volt az eseményeknek, és azonnal a felborult autóhoz sietett, ahol a többi szemtanúval együtt, a mentők iránymutatása alapján megkezdték az elsősegélynyújtást - közölte az Index.

A lány a Tények műsorában nyilatkozott az eseményekről: „Először a kisfiút néztem meg, aki fejjel lefelé lógott az autóban. Szerintem akkor már nem volt pulzusa.” A lány hozzátette: „A nőnek láttam, hogy ömlik a fejéből a vér, akkor mondta a diszpécser, hogy valamivel be kéne kötnünk a fejét. Nálam pont volt fásli, szóval azt rányomtuk a fejére, aztán négy férfi letépte a kocsi ajtaját.”

Miután kiszabadították a színésznőt, a fiatal lány lefektette őt a kocsifeljáróra, majd a diszpécser utasítására melléfeküdt, és figyelte, hogy lélegzik-e. „Mikor láttam, hogy a színésznő vért köhög fel, stabil oldalfekvésbe helyeztem, amivel valószínűleg az életét is megmenthettem” – mondta a lány.

A baleset helyszínén a többi szemtanú is segített, ők kiszabadították a kisfiút a roncsból, akit többször is újra kellett éleszteni. „Először egy férfi kezdte el újraéleszteni, utána pedig egy nő átvette” – tette hozzá a lány.

A színésznő és kisfia állapota válságos, és életükért küzdenek. Barátai és kollégái azonnali segítséget kértek a közösségi médiában. Bogdányi Titanilla színésznő Instagram-sztorijában arra kérte követőit, hogy imádkozzanak Sallai Nóráért és kisfiáért: „Emberek! Kérek egy imát mindenkitől szeretett, csodálatos kolléganőmért, barátomért és kisfiáért, akik az életükért küzdenek jelenleg is” – írta.

Hétfő délután több színész, köztük Csonka András és Csifó Dorina, szintén felhívást tett közzé a Facebookon, hogy Sallai Nórának sürgős véradási segítségre van szüksége. „Kérjük, hogy aki teheti, vegyen részt irányított véradásban, és segítsen Nórának” – írták a posztban, hozzátéve, hogy a véradás Nóra számára életmentő lehet. „Hálásan köszönjük mindenki segítségét és támogatását, vércsoporttól függetlenül” – fogalmaztak a felhívásban.


Főkép forrása:
Józan László (Facebook)
Címkék:
#Baleset

További cikkek