Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Magyar Péter: A Tisza Párt jelképe a mai naptól az 1956-os lyukas zászló

10perc.hu
2024. 10. 01.
Magyar Péter: A Tisza Párt jelképe a mai naptól az 1956-os lyukas zászló

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke Facebook-posztjában jelentette be, hogy pártja az 1956-os zászlót választotta jelképének.

"A TISZA Párt jelképe a mai naptól az 1956-os lyukas zászló." - kezdte kedd reggeli Facebook-bejegyzését Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke.

Posztjában kifejtette, hogy miért döntött emelett pártja: "A mostani független, szuverén Magyarország nem létezne az 56-os hőseink hazaszeretete és áldozata nélkül. Legyünk rájuk büszkék és legyünk nekik mindig hálásak, hogy 68 évvel ezelőtt “megcselekedték, amit megkövetelt a haza”. Nekik köszönhető, hogy a magyar név megint szép lett, méltó régi nagy híréhez."

"Magyarország nem a Rogán Antalok, nem a Tiborcz Istvánok, nem az Orbán Balázsok és nem is a Döbrögik országa, hanem a Hunyadi Jánosok, a Dobó Istvánok, a Tóth Ilonák és a Lúdas Matyik hazája."

- folytatta Magyar.

Bejegyzése végén hozzátette, hogy: "Természetesen tudjuk, hogy ez a zászló a szabad Magyarország jelképe is. Nem fogjuk kisajátítani, ahogy azt a Fidesz tette anno a nemzeti jelképeinkkel. Viszont azt sem fogjuk hagyni, hogy holmi politikai igazgatók meggyalázzák."

A teljes bejegyzés itt olvasható:


Főkép forrása:
Magyar Péter (Facebook)

További cikkek