Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Váratlan fordulat: személyi változás a Miniszterelnöki Kabinetirodánál

10perc.hu
2024. 09. 30.
Váratlan fordulat: személyi változás a Miniszterelnöki Kabinetirodánál

Hidvéghi Balázs lesz a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

A köztársasági elnök szeptember 30-i hatállyal felmenti a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkári megbízatása alól Dömötör Csabátolvasható a vasárnap megjelent Magyar Közlönyben. 

Dömötör Csaba helyére Hidvéghi Balázs érkezik a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkáraként - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) vasárnap az MTI-vel.

A közlemény szerint a személyi változásra azért kerül sor, mert Dömötör Csaba októbertől a kormánypártok európai parlamenti képviselőjeként dolgozik.

Hidvéghi Balázs korábban a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőjeként, a korábbi ciklusokban a Fidesz kommunikációs igazgatójaként, országgyűlési képviselőként, és a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkáraként is dolgozott - írták.

A HVG információi szerint Hidvéghi a képviselői esküjét hétfőn teszi le az országgyűlésben, ahol Győrffy Balázs Fidesz-képviselő helyét veszi át.

Az júliusban azért ürült meg, mert Győrffy az Európai Parlament képviselője lett. Ám onnan nőverési botránya miatt gyorsan távozni kényszerült, és helyét Dömötör Csaba eddigi kabinetirodai államtitkár kapta meg. Őt váltja tehát keddtől, immár vadonatúj képviselőként, Hidvéghi Balázs.

A Magyar Közlöny szokatlan módon vasárnap jelent meg, egyedül e felmentés és kinevezés közzétételére. - írja a HVG.

Főkép forrása:
Hidvéghi Balázs Facebook

További cikkek