Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Dombóvár volt DK-s polgármestere új mozgalmat indít: Tisza Szigetek

10perc.hu
2024. 09. 27.
Dombóvár volt DK-s polgármestere új mozgalmat indít: Tisza Szigetek

Dombóvár volt DK-s polgármestere, Szabó Loránd Tisza Szigetet alapított, amely civil közösségeket céloz, a Tisza Párt mozgalmi bázisaként.

Dombóvár volt DK-s polgármestere, Szabó Loránd új politikai mozgalmat indított el Tisza Sziget néven, a városban. A kezdeményezés különösen figyelemre méltó, mivel a Tisza Párt és a Demokratikus Koalíció (DK) közötti feszült viszonyra reflektál. Szabó, aki korábban a DK-s politikai életben játszott fontos szerepet, elmondta: „a rendszerszintű megújulás elmaradt a Demokratikus Koalícióban.” - közölte a 24.hu.

A Tisza Szigetek célja, hogy civil egyesületeket alkossanak, amelyeket a helyi közösségek hoznak létre, nem pedig a párt alapszervezeteiként működnek. Szabó Loránd közölte, hogy a Tisza Párt eddigi tapasztalatai alapján már közel ezer ilyen egyesülés jelezte megalakulási szándékát, a céljuk pedig, hogy mindenki csatlakozhasson a számára legmegfelelőbb közösséghez.

Az új mozgalom a dombóvári közélet más szereplőit is magába foglalja; Szabó a „legutóbbi polgármesterjelölti indulása mögött álló csapattal” közösen hozta létre a Tisza Szigetet, amely a város 424-es választókerületét képviseli. Az alakuló ülést szeptember 7-én tartották, lecsófőzéssel egybekötve.

A Tisza Párt hangsúlyozza, hogy a tagság nem firtatja az alapítók politikai múltját. A céljuk az, hogy a Tisza Sziget lehetőséget adjon azoknak, akik szimpatizálnak a párt programjával, hogy közös élményként élhessék meg elkötelezettségüket. „A Tisza Szigeteket és tagjaikat a közösségi élményen túl a rendszerváltó akarat tartja össze” .

Szabó Loránd múltja vegyes, hiszen korábban komoly politikai kihívásokkal nézett szembe, beleértve a hivatali visszaélést és a sikkasztás vádját is. Ennek ellenére folyamatosan aktívan politizált Dombóváron, ahol a DK színeiben szerzett tapasztalatokat is felhasználva indult a 2021-es országgyűlési választáson, de vereséget szenvedett el.

Főkép forrása:
Szabó Lóránd Facebook oldala

További cikkek