Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Erős széllökések és csapadék várható a következő napokban

10perc.hu
2024. 09. 26.
Erős széllökések és csapadék várható a következő napokban

Az elkövetkező napokban drasztikus hőmérséklet-különbségekre és változékony időjárásra számíthatunk. Közel 20 fokos különbség is kialakulhat az egyes területeken.

Csütörtökön az északi területeken időszakosan megnövekszik a felhőzet, míg az ország más részein hosszabb napos időszakokra számíthatunk. Csapadék nem várható, de a szél több helyen megerősödik, különösen a Dunántúlon és Budapest környékén viharos széllökésekre is készülni kell. A legmagasabb hőmérséklet 22 és 28 fok között alakul - írta az Agroinform.hu.

Pénteken a napsütést gyakran zavarják majd felhők, főként az északi és északnyugati régiókban, ahol helyenként eső, zápor és akár zivatar is előfordulhat. A szél sok helyen élénk marad, néhol erősebb lökések is lehetnek. A hőmérséklet hajnalban 12 és 19 fok, napközben 23 és 30 fok között mozog, de északnyugaton hűvösebb idő várható.

Szombaton egy szakadozott felhőzóna érkezik északnyugatról délkelet felé haladva. Az eső, zápor és zivatarok elsősorban az ország keleti és délkeleti részein lehetnek jellemzőek, máshol csak helyenként eshet. A szél továbbra is erős lesz, zivatarok környezetében pedig viharos széllökések is előfordulhatnak. A nappali hőmérséklet 16 és 23 fok között alakul, de keleten, délkeleten akár 28 fok is lehet.

Címkék:
#Időjárás

További cikkek