Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Feszültség Ócsán: Lelkész kérte a polgármester lemondását

10perc.hu
2024. 09. 25.
Feszültség Ócsán: Lelkész kérte a polgármester lemondását

Megromlott a viszony Ócsa polgármestere és a helyi református lelkész között. Hantos Péter lemondásra szólította fel Bukodi Károlyt tisztségéből.

A fideszes Bukodi Károly, Ócsa leköszönő polgármestere és Hantos Péter, a helyi református lelkész közötti viszony drámaian megromlott. Hantos Péter arra kérte a politikust, hogy mondjon le az Ócsai Református Templom Alapítvány kurátori tisztségéről, mert szerinte „már nem méltó” a tisztségre. A lelkész a levélben hangsúlyozta, hogy Bukodi „csak a szokásjog alapján kurátor”, hiszen a választásokon megbukott, és csak a kompenzációs listán keresztül került be a testületbe.

A levélben Hantos kifejtette: 

Kérjük szíves együttműködését, mert a továbbiakban nem kívánunk együttműködni Önnel semmilyen módon.”

 A lelkész arra is javaslatot tett Bukodi számára, hogy térjen vissza egykori polgári hivatásaihoz, mivel tudomása szerint kereskedelmi tevékenységben is dolgozott.

Az Index cikke szerint a kapcsolat a Fidesz és a helyi reformátusok között nem volt mindig viharos; Hantos Péter korábban szintén fideszes támogatással került az önkormányzatba. Tavaly Bukodi Károly Pro Urbe díjat adott át a lelkésznek, aki 2019-ig volt tagja az ócsai önkormányzati testületnek. A nyári önkormányzati választásokon Bukodi a Fidesz támogatásával indult, de Paul Tamás ellen alulmaradt, így jelenleg a város 12 fős testületének 4 tagja képviseli a Fideszt.


Főkép forrása:
Bukodi Károly Facebook

További cikkek