Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Mészáros Lőrinc új 9,6 milliárdos magángéppel repül

10perc.hu
2024. 09. 10.
Mészáros Lőrinc új 9,6 milliárdos magángéppel repül

Mészáros Lőrinc új, 9,6 milliárd forintos magánrepülőgépet használ, mely a Rose d'Or luxusjachttal és helikopterével együtt járja Európa célpontjait.

Mészáros Lőrinc ismét reflektorfénybe került, miután az Átlátszó kiderítette, hogy egy új, Bombardier Challenger 3500 típusú magángépet használ, melynek értéke 9,6 milliárd forint. Az osztrák OE-HOZ lajstromjelű repülőgép 2024 júliusában érkezett Montreálból Bécsbe, majd onnan Budapestre, ahol azóta is bázisgépként szolgál.

Az Átlátszó elemzése szerint a gép és Mészáros családja által gyakran használt helikopter (OE-XWY) repülési adatai több ponton egyezést mutatnak, megerősítve a kapcsolatot. A helikopter már az első repülésnél Bécsből kísérte a privát jetet Budapestre, és azóta is több alkalommal találkozott a géppel. Az OE-HOZ csak hazahozott valakit vagy valakiket a jachtról” – írta az Átlátszó, utalva a Mészáros érdekeltségébe tartozó Rose d'Or luxusjacht jelenlétére Mallorca kikötőjében a gép ott tartózkodása idején.

A repülési adatok alapján a magángép gyakran látogatja a francia Riviérát, többek között Cannes-t és Mallorcát, ahol a Mészáros-féle helikopter és jacht is gyakran jelen van. A gép utazósebessége 980 km/h, hatótávolsága pedig 6200 km, így kényelmes és gyors utazást biztosít a felcsúti vállalkozónak és családjának. Fenntartási költsége évente 1 milliárd forint, ami óránként 2,5 millió forintos kiadást jelent.


Főkép forrása:
Adrienne Nagy Facebook oldala

További cikkek