Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Az óvónők lélekjelenléte mentette meg egy gyermek életét

10perc.hu
2024. 09. 10.
Az óvónők lélekjelenléte mentette meg egy gyermek életét

Egy ötéves kislány életét mentették meg az óvónők gyors reakciójukkal Hajdúszoboszlón, miután a gyermeket darázs csípte meg az óvoda udvarán.

A kislányról ismert volt, hogy súlyosan allergiás a darázscsípésre, így az óvónők azonnal cselekedtek - írta a Kölöknet oldala.

A kislány sápadttá vált és nehezen kapott levegőt, ezért az óvónők rögtön beadták az Epipen Junior készítményt, amit a gyermek minden nap magánál hordott, és közben hívták a mentőszolgálatot. A mentésirányító végig vonalban maradt velük, amíg a hajdúszoboszlói mentősök kiérkeztek. A gyors segítségnek köszönhetően a kislányt a helyszínen ellátták, majd kórházba szállították, ahol dédnagymamája és egy „bátorságmackó” kísérte.


Az eset rávilágít a méh- és darázsméreg allergia veszélyeire. Súlyos esetekben azonnali orvosi beavatkozásra van szükség, ha nagy méretű duzzanat, légzési nehézség vagy más életveszélyes tünetek, mint például anafilaxia jelentkeznek. Az életmentő adrenalin injekció beadása és a mentő azonnali hívása ilyen helyzetekben elengedhetetlen.

Főkép forrása:
Dömötör Csaba Facebook

További cikkek