Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Kiadta a Google az Android 15-öt: heteken belül elérhető Magyarországon is

10perc.hu
2024. 09. 08.
Kiadta a Google az Android 15-öt: heteken belül elérhető Magyarországon is

A Google kiadta az Android 15-öt, amely néhány héten belül elérhető lesz Pixel 9-eseken és más eszközökön, új biztonsági funkciókkal és fejlesztésekkel.

A Google bejelentette, hogy az Android 15 forráskódja mostantól elérhető az Android Open Source Projectben, és a frissített operációs rendszer néhány héten belül megérkezik a legújabb Pixel 9-es modellekre is. Az új verzió bemutatása azonban nem követte a megszokott ütemtervet, mivel az Android 15-öt majdnem egy hónappal később tették közzé - közölte a HVG.

Az Android 15 bemutatójára augusztus közepén került sor, amikor a Google új Pixel 9-es telefonjait is bemutatta. A Pixel 9-esekhez való hozzáférés azonban egyelőre nem volt biztosított, mivel a rendszer kódját nem adták ki az eszközök bemutatójával egyidőben. A Google a forráskódot most végre elérhetővé tette, hogy a mobilgyártók testre szabhatják az operációs rendszert saját készülékeikhez.

A Google célja az volt, hogy a legstabilabb rendszert biztosítsa a felhasználóknak. Az Android 15 új funkciókat is hoz, például a Private Space-t, amely lehetővé teszi az érzékeny információk elkülönítését, valamint a kedvenc osztott képernyős alkalmazáskombinációk mentését a gyorsabb elérés érdekében. Az új verzió emellett fokozott biztonsági intézkedéseket is ígér, amelyek a kiberbűnözők trükkjeivel szembeni védelmet növelik. A pontos részletek a rendszer első tesztjeiből derülnek majd ki.

A Google a „Spotlight Weeks” néven egy sorozatot is indít a fejlesztők számára, amely bemutatja az Android 15 új lehetőségeit. Ez segít a mobilgyártóknak és alkalmazásfejlesztőknek a rendszer új funkcióinak kihasználásában és az alkalmazások optimalizálásában.

Az Android 15 a következő hónapokban elérhetővé válik más nagyobb gyártók, például a Samsung, Motorola, és Xiaomi eszközein is.

Címkék:
#Google

További cikkek