Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Elfogyott a pestiek türelme a Sziget fesztivál miatt

10perc.hu
2024. 08. 14.
Elfogyott a pestiek türelme a Sziget fesztivál miatt

Budapest lakói hangot adtak elégedetlenségüknek, miután a Sziget fesztivál zajszintje átlépte a tűréshatárt.

A hat napig tartó rendezvény ideje alatt számos budapesti panaszkodott arra, hogy a fesztivál zaja miatt éjszaka képtelenek voltak pihenni, ami komolyan megnehezítette a mindennapi életüket. Sokan annyira kimerültek, hogy szabadságot kellett kivenniük, és az idősek és kisgyermekes családok nyugalmát is nagyon megviselte a 6 napig tartó rendezvénysorozat - írja a Promotions.hu.

A legnagyobb elégedetlenséget a 3., 4. és 13. kerületek lakosai fejezték ki, akik azt állították, hogy még csukott ablakok mellett is tisztán hallották a fesztivál basszusait. 

Azok számára, akik nem rendelkeznek klímaberendezéssel, a nyári hőségben különösen nehéz volt a zárt ablakok mögött maradni, így a zajt sem tudták kizárni.

Bár a Sziget fesztivál nemzetközi szinten is elismert esemény, egyre több városlakó sürgeti, hogy a rendezvényt helyezzék át egy lakatlan területre, ahol nem zavarná a lakók nyugalmát.

A fesztivál szervezői jelenleg nem tervezik a helyszín áthelyezését. A szervezők mindvégig ragaszkodtak ahhoz, hogy a fesztivál hangerő-szintje az előírásoknak megfelelően volt beállítva.

Ugyanakkor vannak olyanok is, akik szerint évente egy hetet el lehet viselni, főleg a fiatalabbak véleménye volt az, hogy a zaj nem volt zavaró, sőt, néhányan humorosan megjegyezték, hogy ingyen hallgathatták a koncerteket, amelyekért mások komoly összegeket fizettek.

Főkép forrása:
Sziget Festival Official Facebook

További cikkek