Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Elkészült az első magyar gyalogsági harcjármű

10perc.hu
2024. 08. 12.
Elkészült az első magyar gyalogsági harcjármű

Elkészült a világ legmodernebb gyalogsági harcjárműve a Lynx KF-41.

A zalaegerszegi Rheinmetall gyárban bemutatták Magyarország első hazai gyártású Lynx KF-41 gyalogsági harcjárművét - írja a Járműipar.hu. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter az eseményen hangsúlyozta, 

hogy a közelmúlt konfliktusai rávilágítottak a megbízható hadiipar fontosságára, amely folyamatos ellátást biztosít. 

Kiemelte, hogy az ilyen kapacitások kialakítása hosszú távú tervezést és fejlesztést igényel.

A miniszter továbbá arra is kitért, hogy a magyar hadiipar újjáépítése elengedhetetlen, és a hazai erősségek kihasználása mellett fontos a nemzetközi együttműködés a szükséges kapacitások megszerzésében. Az új gyáraknak be kell illeszkedniük a nemzetgazdaságba, és a kutatás-fejlesztési eredményeket a civil szektor számára is elérhetővé kell tenni.

Björn Bernhard, a Rheinmetall járműrendszerek üzletágának vezérigazgatója elmondta, hogy a zalaegerszegi gyár alig egy év alatt épült fel, és mostanra elkészült az első Lynx KF-41, ami a világ legmodernebb gyalogsági harcjárműve.

Az üzem a legmodernebb technológiákat alkalmazza, és a gyártás mellett további járműváltozatokat, például parancsnoki és felvezető járműveket, valamint mentő járműveket is terveznek. Ezen kívül új légvédelmi rendszereket fejlesztenek, amelyek hozzájárulnak a magyar honvédelem megerősítéséhez és Európa biztonságához.

A gyár évente több mint 100 járművet tud előállítani, és jelenleg több mint 220 munkavállalót foglalkoztat. A jövőben további 200 magyar munkahely létrehozását tervezik.

A Lynx KF-41 bemutatója itt megtekinthető:


Főkép forrása:
A Magyar Honvédség YouTube

További cikkek