Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

4529 percet késtek a MÁV vonatai

10perc.hu
2024. 08. 06.
4529 percet késtek a MÁV vonatai

Júliusban új rekordot döntöttek a MÁV vonatai a Mátészalka-Debrecen közötti vasútvonalon, amikor a szerelvények összesen 4529 percet, azaz 75 órát késtek.

A Mátészalka Leaks csoport adatai szerint ez a késési idő több mint másfélszerese az eddigi rekordnak, amelyet 2023 decemberében jegyeztek fel 2985 perccel. A csoport körülbelül egy éve követi nyomon a késéseket ezen a szakaszon, ezzel is jelezve a döntéshozók felé, hogy súlyos problémák vannak a vasúti közlekedésben - közölte az Index.

Litényi Levente, a Mátészalka Leaks alapítója az ATV Híradónak elmondta, hogy a nyári időszakban több helyen is 20 kilométer per órás sebességkorlátozást vezettek be, mivel a vasútvonal és a rajta közlekedő személyvonatok is elavultak. A riportban elhangzott az is, hogy Budapestről Debrecenbe gyorsabb az út, mint a 70 kilométeres Debrecen-Mátészalka vonalon.

Az aktivisták korábban egy figyelemfelkeltő akcióval hívták fel a figyelmet a vasútvonal állapotára, amikor csigajelmezben futva előzték le a vonatot, ezzel is szimbolizálva a vonatok lassúságát. 

Főkép forrása:
Kállai Zsolt Facebook oldala
Címkék:
#MÁV

További cikkek