Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Magyar Péter: 30 %-os visszaesésről számolnak be a balatoni hotel- és vendéglő tulajdonosok

10perc.hu
2024. 08. 05.
Magyar Péter: 30 %-os visszaesésről számolnak be a balatoni hotel- és vendéglő tulajdonosok

Magyar Péter egy Facebook-posztban hívta fel a figyelmet a balatoni turizmus visszaesésére, amely ellentmond a kormányzati sikerpropagandának.

Miközben a hivatalos kommunikáció "soha nem látott turista áradatról" beszél, Magyar Péter szerint a valóság egészen más képet mutat.

A posztban leírtak alapján a júniusi vendégéjszakák száma jelentősen elmaradt az előző évi adatoktól. A helyi hotel- és vendéglátóipari szereplők egy része 30%-os visszaesést tapasztalt. Magyar Péter saját tapasztalata szerint, egy patinás füredi szállodában töltött éjszakája alatt a főszezon egyik hétvégéjén is csak félházas foglaltságot tapasztalt. Emlékeztetett arra, hogy nem is olyan régen még lehetetlen volt előzetes foglalás nélkül szállást találni a Balaton frekventáltabb településein augusztusi hétvégéken.

Magyar Péter szerint a problémák gyökere a turizmus és vendéglátás területén az átfogó fejlesztési stratégia hiánya, valamint a magyar tulajdonú kis- és középvállalkozások (KKV-k) elégtelen támogatása. Külön kiemelte, hogy miközben a helyi vállalkozások küzdenek, addig ,,a NER oligarchák megalomán turisztikai beruházásait egyedi döntések alapján adófizetői milliárdokkal támogatja Orbán Ráhel házi intézete, a Magyar Turisztikai Ügynökség."

Főkép forrása:
MTI/Bodnár Boglárka

További cikkek