Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Milák Kristóf egykori edzője bízik az olimpikon címvédésében

10perc.hu
2024. 07. 30.
Milák Kristóf egykori edzője bízik az olimpikon címvédésében

Milák Kristóf volt edzője az előfutam után pozitívan értékelte Milák esélyeit a párizsi olimpián, habár az olimpikon jelenlegi edzője nehéz helyzetbe hozta a sportolót.

Virth Balázs, Milák Kristóf jelenlegi edzője korábban az alábbiakat nyilatkozta: „Ugyanazt tudom mondani, amit az országos bajnokság után: Kristóf erős és gyors, de állóképessége messze nem a régi." írta korábban a Telex.

Hosszú Katinka, háromszoros olimpiai bajnok úszó, kritikát fogalmazott meg Virth Balázs nyilatkozatával kapcsolatban. Hosszú szerint az edző „hatalmas hibát követett el azzal, hogy elmondta a világnak, hogy nincs jó formában.” Szerinte ez a helyzet nem előnyös, főleg az olimpia előtt, közölte a Telex. Hosszú véleménye szerint a sportoló körüli szakembereknek az lenne a feladata, hogy ilyen helyzeteket elkerüljenek.

Milák Kristóf volt edzője bízik a versenyzőben

Selmeci Attila, Milák Kristóf volt edzője, bízva a versenyző teljesítményében, az előfutam után pozitívan értékelte Milák esélyeit a párizsi olimpián - számolt be róla az Index. Milák Kristóf a 200 méteres pillangóúszás előfutamában a legjobb időt úszta, 1:53.92 másodperccel, amely közel áll az olimpiai aranyérmet hozó tokiói időhöz. Selmeci Attila az Indexnek adott nyilatkozatában elmondta, hogy Milák nagyon jól teljesített és „maradt még benne tartalék,” ami kedvező jel a következő fordulóra nézve.

Selmeci szerint Milák még nem hozta ki teljes potenciálját, és ha a döntőben sikerül maximálisan kihasználni rejtett tartalékait, akkor van esélye a címvédésre. Selmeci Attila úgy véli, hogy a legnagyobb kihívást Léon Marchand jelentheti, és az olimpiai aranyérem sorsa valószínűleg közöttük dől el, de szerinte Milák 1:51.50–1:52.00 közötti idővel győzhet.

 

Főkép forrása:
Tomasz Duszynski Facebook oldala
Címkék:
#Olimpia

További cikkek