Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Ideiglenesen bezárták a debreceni repülőteret a futópálya állapota miatt

10perc.hu
2024. 07. 12.
Ideiglenesen bezárták a debreceni repülőteret a futópálya állapota miatt

A futópálya állapota miatt ideiglenesen bezárták a debreceni repülőteret.

Csütörtök este 18 órakor végzett futópálya ellenőrzés során munkatársaik olyan hibát észleltek a pálya felületén, amelynek következtében – a legmagasabb szintű repülésbiztonsági előírásokat szem előtt tartva – a hiba kijavításáig a debreceni nemzetközi repülőtér ideiglenes bezárása mellett döntöttek. A repülőtér tájékoztatása szerint a hiba kijavítása legalább egy hetet vesz igénybe, az időjárási körülmények függvényében.

„A hiba kijavítása - időjárási körülmények függvényében - legalább egy hetet vesz igénybe. Az ideiglenes zárásról minden menetrendszeri és charter járatot működtető partner légitársaságot tájékoztattak annak érdekében, hogy mielőbb meghozhassák a járatok átütemezésével kapcsolatos döntéseket és erről az utazóközönséget tájékoztathassák” – jelezte a repülőtér Facebook oldalán.

A Debrecenből induló és oda érkező utasokat kérik, hogy a járataikkal kapcsolatos információkról tájékozódjanak a légitársaságoknál, illetve utazási irodáknál.

A hiba elhárítását haladéktalanul megkezdték, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy mihamarabb végezzenek a javításokkal, és újra fogadhassák az utasokat.


Főkép forrása:
Debrecen Nemzetközi Reptér

További cikkek