Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Újpalotán folytatódott az utastájékoztató táblák korszerűsítése

10perc.hu
2024. 06. 04.
Újpalotán folytatódott az utastájékoztató táblák korszerűsítése

Újpalota, Nyírpalota út és Újpalota, Szentmihályi út csomópontokban is korszerűsítette az utastájékoztató táblákat a Budapesti Közlekedési Központ. A megállók mindkét helyszínen egyedi azonosítókat kaptak, hogy ezentúl itt is könnyebben, gyorsabban tájékozódhassanak a BKK ügyfelei.

A főváros két újabb csomópontjában, Újpalota, Nyírpalota út és Újpalota, Szentmihályi út végállomások környékén is korszerűbbé tették az utastájékoztatást. A BKK az ügyfelei szokásait és gondolkodásmódját szem előtt tartva, logikusabban elhelyezett információkkal, közérthetőbb elemekkel segíti a közlekedőket. A korábban felújított, korszerű megállóoszlopokon ezentúl megállóazonosító-számok is segítik a tájékozódást.

Fokozatosan újul meg a teljes budapesti hálózat

Korábban az ügyfelektől több észrevétel érkezett a hiányos, megkopott információs táblák és a nehezebben érthető iránymutatás miatt. Ezért a Budapesti Közlekedési Központ a táblák cseréjéről döntött, hogy az utastájékoztatás informatívabb és átláthatóbb legyen. A társaság nemcsak az elhasználódott, tönkrement eszközöket cseréli, hanem – ahol az indokolt – új megoldásokat alkalmaz.

A BKK egyedi azonosító kódokkal segíti, hogy az utasok könnyebben megtalálják a számukra megfelelő járatokat azokon a végállomásokon, ahol több vonalra is fel lehet szállni. A jól látható, betűk és / vagy számok kombinációját tartalmazó kódok (például A2, C5, vagy 1, 2, 3 stb.) megjelennek a megállóhelyi oszlopon és a BKK webes felületein elérhető térképeken is.

Ez a megoldás akkor is hasznos, ha egy forgalmi változás miatt egy-egy buszjárat másik megállóhelyről indul. Ilyenkor az új kódok alapján könnyebben lehet azonosítani, hogy a terelt útvonalon közlekedő buszra melyik megállóban lehet felszállni.

A Budapesti Közlekedési Központ lépésről lépésre végzi a teljes utastájékoztató rendszer felújítását. Az elmúlt két évben több mint 25 csomópontban vált korszerűbbé a tájékoztatás, a következő hetekben, hónapokban pedig további forgalmas helyszíneken folytatják a munkát a BKK szakemberei.


Főkép forrása:
BKK

További cikkek