Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Zebra épül az Örs vezér terénél

10perc.hu
2024. 05. 22.
Zebra épül az Örs vezér terénél

Hiánypótló intézkedések vették kezdetét az Örs vezér terénél.

Budapesten, az Örs vezér terénél új gyalogos-átkelőhely létesül, amely akadálymentes, kényelmes és biztonságos átkelést biztosít a Kerepesi úton. A Sugár és az Árkád bevásárlóközpont közötti zebra megkönnyíti a babakocsival, nagyobb csomaggal vagy kerekesszékkel közlekedők számára az átkelést. A beruházást a Budapest Közút végzi, és a fejlesztés a főváros gyalogosközlekedést támogató intézkedéseinek sorába illeszkedik - olvasható a BKK oldalán.

Az új gyalogoskapcsolat hamarosan létrejön Budapest egyik forgalmas csomópontjánál, az Örs vezér terénél. A Sugárnál lévő HÉV-állomás és az Árkád bevásárlóközpont közötti zebra a villamosvágányokkal párhuzamosan helyezkedik el, lehetővé téve a gyors és akadálymentes átkelést a XIV. és a X. kerületet elválasztó Kerepesi úton. A közösségi költségvetésből finanszírozott projekt ötletét több javaslattevő is felvetette.

A beruházás során jelzőlámpás gyalogos-átkelőhely létesül, amely párhuzamos a meglévő kerékpáros átvezetéssel. Az akadálymentes és biztonságos átkelést süllyesztett szegélyű, taktilis figyelmeztető és tájékoztató jelekkel ellátott burkolat segíti. Emellett új középsziget épül a Kerepesi úton, és a meglévő gyalogátkelők burkolati jeleit is újrafestik.

Az új zebra megépítése megoldást nyújt arra a problémára, hogy sokan az aluljáró helyett szabálytalanul, a kerékpáros átvezetést használva keltek át a HÉV-végállomás és az Árkád között. Az építési munkálatok előreláthatólag hat hétig tartanak, és több ütemben zajlanak. A kivitelezés ideje alatt ideiglenes forgalmi változások lesznek, de irányonként két-két forgalmi sáv mindig járható marad a Kerepesi úton. A BKK kéri az arra közlekedők türelmét a projekt megvalósítása során.


Főkép forrása:
BKK - hivatalos oldal

További cikkek