388.98 Ft

363.60 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Budapest tavaszi nagytakarítása, éjszakai hídmosás lesz a héten

10perc.hu
2024. 04. 23.
Budapest tavaszi nagytakarítása, éjszakai hídmosás lesz a héten

Budapesten éjszakai munkálatokkal folytatódik a tavaszi nagytakarítás, a Váralagutat, a Lánchidat, a Zielinski hidat és a Szabadság hidat mossák a héten.

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. (BKM) tájékoztatása szerint a héten éjszakánként, 23:30 és 4:30 óra között folytatódik Budapest tavaszi nagytakarítása. A munkálatok során a Váralagutat, a Lánchidat, a városligeti Zielinski hidat és a Szabadság hidat mossák meg.

Hétfőtől péntekig a Váralagút ideiglenes, néhány órás lezárása mellett zajlik a mosás. A munkálatok az éjszakai buszjáratokat nem érintik. Szerda éjszaka a Zielinski hidat és a Lánchidat, csütörtök éjszaka pedig a Szabadság hidat tisztítják meg ideiglenes lezárás mellett.

A hídmosás a BKM éves, előre tervezett köztisztasági feladatainak része. A társaság évi két alkalommal, tavasszal és ősszel, környezetkímélő tisztítószerrel és nagynyomású, vizes technológiával végzi el Budapest kiemelt forgalmú hídjainak és a Váralagútnak a tisztítását.

A BKM kéri a gépjárművezetőket és a kerékpárosokat, hogy a jelzett éjszakai időszakokban kerüljék el a Váralagutat és a Szabadság hidat, és válasszanak más útvonalat.

Ezzel párhuzamosan, a 4-es és 6-os villamos teljes vonalán április 28-án vasárnap nagytakarítást végeznek a Budapesti Közművek munkatársai a fővárosi társcégekkel együttműködve. A takarítás során az útpályát és a járdákat, valamint az ezek mentén elhelyezkedő tereket, járdákat, aluljárókat és megállókat tisztítják meg.

A Budapesti Közművek célja, hogy a tavaszi nagytakarítással tisztábbá és élhetőbbé tegye a fővárost. A társaság kéri a budapestiek türelmét és megértését a munkálatok idején.

Főkép forrása:
FKF Facebook oldala

További cikkek