Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Záporokkal tűzdelt napokra kell számítani

10perc.hu
2024. 04. 18.
Záporokkal tűzdelt napokra kell számítani

Több helyen akár az ég is megdörrenhet.

Az Időkép jelentése szerint hűvös, időnként szeles időre kell számítani a következő napokban, gyenge hajnali fagyok is előfordulhatnak. Elmúlt az áprilisi nyár, csütörtöktől fokozatosan lehűl az időjárás, és többfelé zivatarokra is számíthatunk.

Csütörtökön napos-gomolyfelhős idő várható, de a Tiszántúlon tartósabb eső is kialakulhat. Futó záporok, néhol zivatarok is várhatók, apró szemű jég kísérheti a csapadékot. Élénk, erős északias szélre kell számítani, hajnali fagy is előfordulhat. A hőmérséklet 1 és 16 fok között alakul.

Pénteken az ország nagy részén sok napsütésre van kilátás, de délután a Dunántúlon már több felhő lehet az égen. A délután második felében az Alföldön, az Északi-középhegységben, majd nyugaton és északnyugaton is kialakulhatnak futó záporok, zivatarok. Élénk, erős északi-északnyugati szélre kell számítani, hajnali fagy is előfordulhat. A hőmérséklet 0 és 16 fok között alakul.

A hétvégén naposabb és felhősebb tájakkal és időszakokkal is találkozhatunk, az esernyőkre több tájegységünkön is szükség lehet, néhol zivatar sem kizárt. Szombaton csak helyenként élénkülhet meg a szél, vasárnap viszont erős, viharos északias széllökésekre is számítani kell. A hőmérséklet szombaton 12 és 18, vasárnap 10 és 18 fok között alakul.


Címkék:
#Időjárás

További cikkek