388.98 Ft

363.60 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Gyors tempóban gyarapodnak a zöld rendszámos autók Magyarországon

10perc.hu
2024. 04. 09.
Gyors tempóban gyarapodnak a zöld rendszámos autók Magyarországon

Újabb rekordok dőltek meg mind a zöldrendszámú, mind a tisztán elektromos járműveket illetően.

Márciusban újabb rekordot döntött Magyarország a zöld rendszámú autók forgalomba helyezésében. A hónap során közel háromezerrel, 2920 darabbal bővült a hibrid és elektromos autók állománya, ami jelentősen felülmúlja a korábbi csúcsot - közölte az ATV.

Ezzel párhuzamosan a tisztán elektromos autók eladása is példátlan mértéket öltött: márciusi hónapban először fordult elő, hogy meghaladta a kétezer darabot. A 2108 újonnan forgalomba helyezett elektromos autó jelentős előrelépést jelent a februári 1704 darabos rekordhoz képest.

A Belügyminisztérium adatai alapján jelenleg 93 ezernél több zöld rendszámú jármű, ezen belül 53 ezernél több tisztán elektromos autó közlekedik az országban. Ez azt jelenti, hogy 2020 eleje óta a zöld rendszámú autók száma több mint ötszörösére, a tisztán elektromos járművek száma pedig majdnem hétszeresére nőtt.

A robbanásszerű növekedésben szerepet játszik a kormányzati támogatások széles köre, a folyamatosan bővülő töltőhálózat, valamint a környezettudatos szemléletmód erősödése a magyarok körében. A trend várhatóan a jövőben is folytatódni fog, így a zöld rendszámú autók hamarosan elterjedtebbek lehetnek a magyar utakon, mint a benzines vagy dízeles társaik.

További cikkek