Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Felhős időre kell számítani

10perc/MTI
2024. 04. 09.
Felhős időre kell számítani

Kisebb lehűléssel érkezik az országba a hidegfront.

A HungaroMet Zrt. jelentése szerint Brit-szigetek térségében található ciklon és frontjai változékony, több helyen csapadékos időjárást okoznak Nyugat-Európában. Ezzel szemben kontinensünk nagyobb részén nyugodt az idő, sokat süt a nap, kevés helyen mérnek csapadékot. A sokévi átlagnál jóval melegebb van, nagy területen 25, helyenként 30 fok fölött alakulnak a csúcsértékek.

A Nyugat-Európát már elért hidegfront gyengülve, szétesve éjjel érkezik meg a Kárpát-medencébe, szerdán a Dunántúlon szeles időt és nagyobb mértékű lehűlést okoz

Az ország területén változó vastagságú fátyolfelhőzet mellett mindkét napon sok (időszakosan szűrt) napsütés várható. Szerdán már gomolyfelhők is képződnek, amelyekből előfordulhat néhol záporeső.

Kedden az élénk déli, délnyugati szelet csak az Észak-Dunántúlon kísérhetik erős lökések. Éjszaka a Dunántúlon már északnyugatira, északira fordul a szél, amely nagy területen lesz erős, helyenként viharos, míg keleten csak szerda délutántól kezd élénkülni az északira forduló szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 15 fok várható, de néhol ennél hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán a Dunántúlon 15 és 20, a Dunától keletre 21 és 27 fok között valószínű.


Címkék:
#Időjárás

További cikkek