Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Folytatódik a nyári meleg

10perc/MTI
2024. 04. 08.
Folytatódik a nyári meleg

Csapadékmentes, szeles időre kell számítani.

A Hungaromet Zrt. szerint Nyugat- és Észak-Európában ciklonok, valamint légköri frontjaik teszik mozgalmassá, változékonnyá az időjárást. A frontális felhőzónákból többfelé fordul elő eső, zápor, néhol zivatar, sőt Skandinávia északi harmadán nagy területen havazik - ott még fagyos, téli az idő, azonban jelentős enyhülés kezdődött. A kontinens délkeleti felén egy hatalmas kiterjedésű magasnyomás terül el, amely leszálló, szárító légmozgásaival biztosítja a csendes, nyugodt időt. Az anticiklon nyugati, északnyugati peremén igen meleg levegő áramlik dél felől a szárazföld belseje fölé, így a csúcshőmérséklet főként Közép-Európában nagy területen a kora nyarat idézi - több országban is melegrekord dőlt.

Bár az időjárási frontok közelebb kerülnek a Kárpát-medencéhez is, kedd estig érdemi változás még nem várható - folytatódik a száraz, kora nyárias idő, rekord közeli maximum-hőmérsékletekre számíthatunk.

Az ország területén változó vastagságú fátyolfelhőzet lesz fölöttünk, amely hétfő estig, illetve kedden is szűrheti időszakosan a napsütést. Csapadék nem lesz. A nappali órákban többfelé megélénkül a déli, délkeleti szél, amelyet hétfőn az északnyugati határ közelében, kedden az Észak-Dunántúlon már nagyobb területen is kísérhetnek erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 12 fok között alakul, de a szeles dunántúli részeken enyhébb, míg a derültebb, hidegre hajlamos helyeken ennél hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 24 és 30 fok között alakul.


Címkék:
#Időjárás

További cikkek