392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Rogánék manipulálhatták a Völner-Schadl per nyomozati anyagát Magyar Péter szerint

10perc
2024. 03. 20.
Rogánék manipulálhatták a Völner-Schadl per nyomozati anyagát Magyar Péter szerint

Magyar Péter a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen tett tanúvallomást a Völner-Schadl ügyben.

Magyar Péter szerdán délelőtt 10 órakor érkezett a Fővárosi Nyomozó Ügyészségre, ahol 4 órán át tartó tanúkihallgatáson vett részt. A tanúvallomást kép- és hangfelvétel is rögzítette. A sajtótájékoztatón Magyar elmondta, hogy két Facebook-posztja miatt hallgatták meg, amelyekben a Völner-Schadl ügyhöz kapcsolódó kormányzati tudomásról és a nyomozati iratok manipulációjáról tett említést. 

Az ügyészség épülete előtti sajtótájékoztatón így fogalmazott Magyar: 

"Három állítást tudok önökkel megosztani: az egyik az, hogy Schadl György Rogán Antal propagandaminiszter embere volt. A második az, amit szintén elmondtam a sajtóban az az, hogy a nyomozás lezárulta, tehát a meggyanúsítás előtt, és Schadl György őrizetbe vétele előtt fél évvel a kormánynak tudomása volt arról, hogy büntetőeljárás zajlik, és titkos megfigyelés, és erről tájékoztatták már fél évvel a meggyanúsítása előtt Völner Pál igazságügyi miniszterhelyettest. Hogy konkrétan ki mit tudott, és ki kit tájékoztatott, azt nem tudtam elmondani. A harmadik, és legsúlyosabb állításom, amit bizonyítani is tudok az az, hogy Rogán Antal és/vagy az emberei bementek az ügyészségre és manipulálták az ügyészségi iratokat, ami annyit jelent, hogy vagy kivettek belőle dolgokat vagy kihúztak belőle dolgokat, vagy megmásítottak benne dolgokat."

Magyar  a Facebookon közzétett élő videójában elmondta, hogy március 26-án 9 órára folytatólagos tanúkihallgatásra hívták be. Hozzátette, hogy ekkora tudja majd a bizonyítékokat biztosítani. Elmondása szerint ezek hangfelvételek, amelyeken több kormánytag is szerepel, de azt nem mondta meg, hogy kik ők - közölte a Telex. Arra a kérdésre, hogy ezeken a felvételeken szerepel-e volt felesége, Varga Judit volt igazságügyi miniszter, nem adott választ.

A teljes videó itt megtekinthető:

Főkép forrása:
Koszticsák Szilárd/MTI

További cikkek