Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

MÁV: a grafikus helyfoglalási rendszer több vonatra bővült

10perc
2023. 12. 29.
MÁV: a grafikus helyfoglalási rendszer több vonatra bővült

A MÁV-START grafikus helyfoglalási rendszere tovább bővült, így már több vonatra is lehetőség van kocsiábrán megjelölve ülőhelyet választani - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

A rendszert idén májusban vezette be a MÁV-START az ELVIRA menetrendi tervező és jegyváltási felületen. Akkoriban még csak a balatoni InterCity-k és expresszvonatok, valamint a Győrön át közlekedő soproni és szombathelyi IC vonatok esetében volt igénybe vehető a szolgáltatás.

Mostanra már az összes belföldi InterCity és expresszvonat, valamint a nemzetközi InterCity-k, EuroCity-k és EuroNight járatok jelentős többsége is bekerült a grafikus helyfoglalási rendszerbe. Ez azt jelenti, hogy a vonaton utazók már mozi vagy színházi ülésrendben való szék kiválasztásának egyszerűségével foglalhatnak ülőhelyet.

A grafikus helyfoglalási rendszer használatához az ELVIRA felületén a "grafikus helyfoglalás" opciót kell választani.

A rendszer ezután a vonat kocsiainak ülőhely-elrendezését mutató sematikus ábrát jelenít meg. Az utas a kívánt ülőhelyet kiválasztva tudja lefoglalni azt.

A MÁV-START közleménye szerint a grafikus helyfoglalási rendszer használata egyszerű és áttekinthető, így az utasok számára könnyebbé teszi a megfelelő ülőhely kiválasztását.

Főkép forrása:
10perc
Címkék:
#MÁV

További cikkek