Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Van olyan Túró Rudi, amiben nincsen túró

10perc.hu
2023. 06. 07.
Van olyan Túró Rudi, amiben nincsen túró

A Termékkritikus nevű TikTok-csatorna komoly kritikával állt elő a Pöttyöst gyártó céggel szemben.

A Termékkritikus közösségi csatorna kiszúrta, több ízesített Túró Rudi összetevői közül hiányzik a túró, ezért a hatóságokhoz fordult. Az Index megkereste a gyártót, igaz-e a videós állítása. Az alábbi választ kapták:

"A Pöttyös termékek esetében zsírszegény túró a meghatározó alapanyag. Egyes termékeink esetében (a Magyar Élelmiszerkönyv meghatározása szerinti) túrót használunk, ezek adják az értékesített volumen mintegy kétharmadát – ezek esetében a receptúra nem változott.

Ugyanakkor egyes ízesített termékvariánsok gyártása során minimális mértékben, tejpor hozzáadásával módosítjuk a hagyományos receptúrát. A használt technológia megegyezik a túrógyártással, azonban a Magyar Élelmiszerkönyv előírásai értelmében ez utóbbi esetben az így készült termékösszetevőt nem jelölhetjük túróként, hanem tejalapú rögös készítményként tüntetjük fel azt termékeink csomagolásán..."

A vállalat közölte, nem zajlik ellenük bírósági eljárás, nem kellett bírságot fizetniük. Azaz már lehet kapni a "majdnem Túró Rudit"...

Főkép forrása:
pottyos.hu

További cikkek