Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Parragh László: „Nem próbálnám ki, hogy lehet 300 ezerből megélni, ahogy azt a pedagógusok teszik”

10perc.hu
2023. 05. 26.
Parragh László: „Nem próbálnám ki, hogy lehet 300 ezerből megélni, ahogy azt a pedagógusok teszik”

Rónai Egon vendége a Konkrétan című műsor heti adásában a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke volt.

Parragh László az interjú elején elmondta, hogy nehéz gyerekkora volt, meghaltak a szülei kétéves korában, ezért eléggé meghurcolta őt az élet. De ez végül kitartást, erőt, alkalmazkodási készséget, tanulás iránti vágyat adott neki.

Az elnök azzal folytatta, hogy Orbán Viktor tanácsadójaként nagyon sok fontos ember található a telefonkönyvében. Soros György száma épp nem, vele nem is szívesen beszélgetne, de a magyar miniszterelnök fél órán belül visszahívja, ha ő megcsörgeti – írta a Blikk.

Parragh rátért a hazai gazdaság állapotára is, szerinte ugyanis a rendszerváltás óta a vállalkozások mindig tudtak alkalmazkodni a kihívásokhoz. A nemzetközi megítélésünkről pedig úgy vélekedett, az Európai Unió bajkeverőnek tekinti az országunkat.


Parragh szerint a magyar miniszterelnök fél órán belül visszahívja, ha ő megcsörgeti      Fotó: MTI/Mohai Balázs


„A magyar gazdaság ütésállóbb, mint sokan gondolják. Bár sokszor erősek a vészjósló hangok, a magyar vállalkozások a rendszerváltás óta mindig tudtak alkalmazkodni a kihívásokhoz. A Bokros-csomaghoz, a pénzügyi válsághoz, a rossz gazdaságpolitikához. Mindig megtalálták ezekre a helyes választ. És ha megnézzük a mai magyar cégeket, szerintem jó állapotban vannak” – fejtette ki a kamara elnöke.

Rónai Egon a Konkrétan című műsorban a tanárok fizetésére is rátért, majd szóba került, hogy Parragh László maga is történésznek akart tanulni. Ám végül mégsem ezen a pályán indult el, amelyen a töredékét keresné a mostani fizetésének. „Nem szeretném kipróbálni” – válaszolta arra a kérdésre, szerinte meg lehet-e élni 300 ezer forintból.

Főkép forrása:
MTI/Koszticsák Szilárd

További cikkek