Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Egészen megdöbbentő! Felmenthetik az emberölés vádja alól, megúszhatja az újbudai rendőrgyilkos

10perc.hu
2023. 05. 26.
Egészen megdöbbentő! Felmenthetik az emberölés vádja alól, megúszhatja az újbudai rendőrgyilkos

Az elmeorvosi vizsgálat eredménye alapján elkezdhetik a gyógyszeres kezelését Sz. Szilárdnak.

Továbbra is az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) tartják fogva Sz. Szilárdot, az újbudai rendőrgyilkosság elkövetőjét. Az elmeorvosi szakértői vélemény alapján a férfi valószínűsíthetően nem beszámítható, így a bíróság felmentheti az emberölés vádja alól – tudta meg a Mandiner.

A lapnak Szabó Józseftől, a Fővárosi Törvényszék szóvivője árulta el, hogy hogy Sz. Szilárd május 10-ig volt letartóztatásban, az elmúlt hónapokban vizsgálták a férfi elmeállapotát az IMEI-ben. Az ügyészség végül a letartóztatás megszüntetése mellett döntött, és indítványozta a gyanúsított kényszergyógyszer-kezelését, ami legfeljebb november 10-ig tart majd – írta az RTL.

Az említett információk alapján könnyen lehet, hogy az elkövető nem beszámítható. Ez viszont azt jelenti, hogy felmenthetik az emberölés vádja alól, és elrendelhetik a tényleges gyógyszerkezelést. A Központi Nyomozó Főügyészség közölte, hogy a több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés miatt folyamatban lévő nyomozás gyanúsítottja továbbra is kényszerintézkedés hatálya alatt áll, a fogva tartás helye nem változott.

Főkép forrása:
Facebook

További cikkek