388.98 Ft

363.60 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Veszélyben az ország! Az áradások már most komoly gondot okoznak mindenütt

10perc.hu
2023. 01. 20.
Veszélyben az ország! Az áradások már most komoly gondot okoznak mindenütt

A következő öt napban az ország északkeleti, keleti harmadán várható a legtöbb eső, a lehulló csapadék mennyisége "igen nagy eséllyel" meghaladja majd a 20 millimétert.

Áradásokat okozhat a következő napokban lehulló nagy mennyiségű csapadék, több folyón például a másodfokú árvízvédelmi készültségi szint közelébe emelkedhetnek a vízállások - figyelmeztetett az Országos Meteorológiai Szolgálat. A Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföld egyes részein már esik az eső, a csapadékzóna fokozatosan halad északkeleti irányba.

A következő öt napban az ország északkeleti, keleti harmadán várható a legtöbb eső, a lehulló csapadék mennyisége "igen nagy eséllyel" meghaladja majd a 20 millimétert. Vasárnap délutánig Debrecenben 44, a Tisza-tónál 40, Szegednél 39, Miskolcon 37, Nyíregyházán 36 milliméter csapadék várható.


A Sajón elsőfokú az árvízvédelmi készültség      Fotó: MTI/Vajda János


Emiatt hazánk északkeleti folyói megáradhatnak, az Országos Vízügyi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a következő napokban a Sajón, a Tarnán, az Ipolyon és a Zagyván az elsőfokú árvédelmi készültségi szintet meghaladó, a Bodrogon a másodfokú árvédelmi készültségi szint közelébe emelkedő vízállások várhatók.

Főkép forrása:
MTI/Komka Péter

További cikkek