Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

A NAV rászállt a benzinkutakra

10perc.hu
2021. 11. 17.
A NAV rászállt a benzinkutakra

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) megkezdte az üzemanyagtöltő állomások ellenőrzését, a pénzügyőrök egy nap alatt 150 benzinkutat ellenőriztek.

Amint arról már korábban a 10perc.hu is beszámolt, a kormány november 15-étől a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti árát 480 forintos felső határral rögzítette három hónapra. A szabályok betartását a NAV ellenőrzi, és az eddig ellenőrzött 150 benzinkút közül egyetlen üzemeltető se követett el jogszabálysértést, azaz nem adta drágábban a hatósági áras üzemanyagokat.

A pénzügyőrökre komoly és fontos feladat hárul, hiszen a legfrissebb vámhivatali adat alapján 1600 településen 2016 benzinkút üzemel. Mától még komolyabb ellenőrzésre számíthatnak a benzinkutak, ugyanis az üzemanyagárak ellenőrzésébe bevonják a NAV nemzetközi hírű mobillaborjait is, amelyekkel azonnal, néhány perc alatt ellenőrizhető az, hogy megfelelő minőségű-e az üzemanyag.

Amint arról szintén már beszámoltunk, a szabályokat be nem tartó benzinkút üzemeltetői bírsággal, sőt ismételt jogsértés esetén üzletzárással is számolhatnak. Százezer forinttól hárommillió forintig terjedő bírságot szabhat ki a NAV, az ismételt jogsértésnél pedig akár fél évre is bezárathatja a benzinkutat, ebben az esetben az üzemeltetést átveszi egy nyilvántartott szolgáltató.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek