Mai névnap:

Washington erősítené kapcsolatait Párizzsal

10perc.hu/Fiát Gábor
2 hete
Kiemelt kép: CNN

Kamala Harris amerikai alelnök telefonbeszélgetést folytatott Emmanuel Macron francia elnökkel, melynek során kifejezte elkötelezettségét a két ország közötti kapcsolatok erősítésére.

A G7 országok egyikének elnökével való közvetlen kapcsolatfelvétel jelzi, hogy Kamala Harris aktív szerepvállalásra törekszik a nemzetközi színtéren is, ahol jóval kevesebb tapasztalata van Joe Bidennél. A Reuters hírügynökség tudósítása szerint a korább kaliforniai szenátor asszonynak az amerikai elnök kulcsszerepet szán politikája formálásában.

Kamala Harris és Emmanuel Macron egyetértettek abban, hogy szoros bilaterális és multilaterális együttműködésre van szükség a világjárvány leküzdése, a klímaváltozás elleni küzdelem, valamint a demokrácia hazai és nagyvilágbeli érvényesülésének elősegítése érdekében egyaránt. Eszmét cseréltek számos regionális konfliktusról is a Közel-Keleten és Afrikában. Együtt kívánnak fellépni a konfliktusok rendezése érdekében – hangsúlyozta a két vezető megbeszélésük után kiadott közös nyilatkozata.


Elküldés e-mail-en Elküldés Viber-en
Hirdetés
Hirdetés