393.00 Ft

369.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Visszavonul a politikától Sebastian Kurz!

10perc.hu
2021. 12. 02.

A korrupciós vádak miatt a kancellári székét októberben elhagyó osztrák politikus gyermeke születésére fogja hirtelen távozását a politikai életből.

Korrupcióval vádolták meg még októberben Sebastian Kurz, akkori osztrák kancellárt, aki ennek hatására lemondott tisztségéről, és saját pártja elnökeként akarta folytatni a parlamenti politizálást. Úgy tűnik azonban ezt sem folytatta sokáig, ugyanis ma bejelentette, teljes mértékben kivonul a politikából, és minden idejét a nemrég született gyermekének és családjának szeretné szentelni.

Sokak szerint egyáltalán nem ez a hirtelen távozás oka, hanem az, hogy a korrupciós üggyel tovább foglalkozott az osztrák államügyészség, és a nyomozás fő kérdése immár az, hogy manipulálta-e az Osztrák Néppárt (ÖVP) az Österreich című lapban megjelent közvélemény-kutatási adatokat 2016-ban Kurz érdekében, és közpénzből fedezték-e a megjelentetésüket.

November közepén egyébként az osztrák parlament megfosztotta mentelmi jogától a volt kancellárt, aki ellen korrupció gyanúja miatt folyik még jelenleg is vizsgálat. Az akkori parlamenti döntést maga Kurz és pártja, az ÖVP tagjai is támogatták, remélve, sikerül tisztázniuk magukat.

Főkép forrása:
Twitter

További cikkek