EUR: 371,06 Ft
USD: 344,40 Ft
CHF: 380,80 Ft
GBP: 431,74 Ft
RON: 74,74 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Vigyázzunk a gyerekeinkre!

Nagyvilág
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Sokszor éppen a szülők teszik ki gyermekeiket az internetes bántalmazásnak.

Nagyon fontos és megszívlelendő felmérést készíttetett az SOS Gyermekfalvak nevű szervezet. Ebből egyértelműen kiderült, hogy sokszor maguk a szülők teszik ki gyermekeiket az online bántalmazás veszélyének, mert nem ismerik kellőképpen az internet veszélyeit.

Kiss Gergely a szervezet ügyvezető igazgatója a köztévének adott interjújában kijelentette, mindez sajnos világjelenség, és egy tanulmány alapján kiderült, a szülők tizede tett már ki hiányos öltözetű vagy meztelen képet gyermekéről az internetre. Fontos tudni, hogyha egy képet hozzáféréskorlátozás nélkül tesznek ki, akár pedofil oldalakra is kikerülhet. Az igazgató szerint az is aggályos, hogy a gyermek nem tudja elmondani, engedélyezi-e a róla készült kép megosztását, és később szembesülnie kell azzal, milyen tartalmak vannak fent róla az interneten.

A felmérésből kiderült az is: a szülők nagy része tudja, hogy az internet hordozhat veszélyeket, és a gyermek interneten töltött idejét korlátozza is, a minőséget viszont kevésbé. Kevés szülő használ például reklámblokkolót vagy szülői felügyelet programot. A szakember úgy véli, hogy nagyon fontos a szülői példamutatás, hiába várja a szülő a gyerekétől, hogy tudatosan használja az internetet, ha ő maga nem tanúsít ilyen magatartást.