EUR: 371,06 Ft
USD: 348,05 Ft
CHF: 381,97 Ft
GBP: 429,95 Ft
RON: 74,68 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Vb: olaszokkal selejteznek női kéziseink

Sport
10perc.hu/KBL
2 éve
Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

Az olimpiai résztvevő magyar női kézilabda-válogatott Olaszországgal találkozik a decemberi, spanyolországi világbajnokság áprilisi selejtezőjében.

A 25. női vb-n – december 2-19. között Granollers, Barcelona, Llíria, Castellón és Torrevieja ad otthont – összesen 16 európai válogatott szerepelhet. A házigazda spanyolok, a címvédő hollandok, továbbá a tavaly decemberi Európa-bajnokságon elődöntős horvátok, dánok, franciák és norvégok már tagjai a mezőnynek. Ázsiából hat, Afrikából négy, Dél- és Közép-Amerikából három, Észak-Amerikából és a Karibi-térségből egy, Óceániából pedig szintén egy csapat jut majd ki a tornára. A nemzetközi szövetség fenntart egy vagy két szabadkártyát, attól függően, hogy valamelyik óceániai válogatott az Ázsia-bajnokságról kvalifikál-e a világbajnokságra.

A selejtezők sorsolását megtartották, és Magyarország az olasz válogatottal vívja meg a maga selejtezőjét. A párharcok első mérkőzéseit április 16-17-én, a visszavágókat április 20-21-én rendezik. A magyar együttes az első találkozót hazai pályán, a másodikat idegenben játssza. A magyar és az olasz nemzeti csapat eddig öt alkalommal találkozott, és az összes meccset a magyarok nyerték.