393.00 Ft

369.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Vb: olaszokkal selejteznek női kéziseink

10perc.hu/KBL
2021. 03. 22.

Az olimpiai résztvevő magyar női kézilabda-válogatott Olaszországgal találkozik a decemberi, spanyolországi világbajnokság áprilisi selejtezőjében.

A 25. női vb-n – december 2-19. között Granollers, Barcelona, Llíria, Castellón és Torrevieja ad otthont – összesen 16 európai válogatott szerepelhet. A házigazda spanyolok, a címvédő hollandok, továbbá a tavaly decemberi Európa-bajnokságon elődöntős horvátok, dánok, franciák és norvégok már tagjai a mezőnynek. Ázsiából hat, Afrikából négy, Dél- és Közép-Amerikából három, Észak-Amerikából és a Karibi-térségből egy, Óceániából pedig szintén egy csapat jut majd ki a tornára. A nemzetközi szövetség fenntart egy vagy két szabadkártyát, attól függően, hogy valamelyik óceániai válogatott az Ázsia-bajnokságról kvalifikál-e a világbajnokságra.

A selejtezők sorsolását megtartották, és Magyarország az olasz válogatottal vívja meg a maga selejtezőjét. A párharcok első mérkőzéseit április 16-17-én, a visszavágókat április 20-21-én rendezik. A magyar együttes az első találkozót hazai pályán, a másodikat idegenben játssza. A magyar és az olasz nemzeti csapat eddig öt alkalommal találkozott, és az összes meccset a magyarok nyerték.

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor

További cikkek