393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Űrutazás - 28 millió dollárért

10perc.hu
2021. 06. 13.
Űrutazás - 28 millió dollárért

Egy meg nem nevezett licitáló 28 millió dollárt, azaz legalább nyolcmilliárd forintot fizetett, hogy Jeff Bezossal és öccsével, Markkal az űrbe utazhasson.

A Bezos-féle űripari vállalkozás július 20-ra, az Apollo-11 Holdra szállásának napjára hirdette meg első emberes űrutazását a New Shepard űrhajóval, egy rakéta-kapszula kombinációval. A kapszula háromszor olyan magas, mint egy Boeing-747-es repülőgép, és a legnagyobb, amely valaha is megjárta a világűrt.

A tízperces úton az űrhajó mintegy 100 kilométer magasra viszi fel az utasokat, ahol azok láthatják a Föld görbületét és megtapasztalhatják a súlytalanságot. A kapszula ejtőernyővel tér vissza a Földre. Az űrhajón hat embernek van hely.

Az űrből látni a Földet megváltoztatja az embert, a bolygóhoz való viszonyt. Csak egyetlen Föld van - írta a hét eleji Instagram-posztjában az amerikai üzletember, aki - mint közölte - ötéves kora óta álmodik űrutazásról.



Az űrutazásra licitálás keretein belül lehetett helyet biztosítani. Az aukcióra több mint 140 országból érkeztek licitek. A majdnem egyhónapos folyamat után valamivel ötmillió alatt ált meg a legmagasabb tét, ám ahogy a szombati online licit elindult, több mint ötszörösére emelkedett az összeg.

A győztes licitet – amely 28 millió dollár volt, és a Blue Origin alapítványának, a ClubforFuture-nek adományozzák – a szombati árverés után a Twitteren tette közzé a Blue Origin, az Amazon-alapító Bezos űrcége. A győztes nevét a következő hetekben fedik fel - írta a BBC hírportálja.

Főkép forrása:
Blue Origin
Címkék:
#Utazás

További cikkek