EUR: 369,42 Ft
USD: 345,38 Ft
CHF: 379,21 Ft
GBP: 428,55 Ft
RON: 74,38 Ft
RSD: 3,15 Ft

Mai névnap:

Ungvári Attila: Grand Slam-arany tokiói kvótával fűszerezve

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: IJF

Ragyogóan szerepelt Kazanyban a Ceglédi VSE kétszeres Európa-bajnoki bronzérmese, és ez a győzelem szinte bizonyosan olimpiai indulást ér.

Egészen elképesztő diadalt aratott a kazanyi Grand Slam-viadalon a 81 kilogrammos Ungvári Attila. A 32 éves ceglédi dzsúdós aranyérmet nyert – pályafutása első GS-sikere –, és ezzel szinte biztosan olimpikonná vált. A Karvalynak becézett Ungvári Pazar teljesítményt nyújtott: előbb megverte az Ázsia-bajnok kazah Didar Hamzát, majd az Ázsia-bajnoki ezüstérmes dél-koreai Li Mun Dzsint, a svéd Eb-bronzérmes Robin Paceket, valamint a Puerto Ricó-i kontinensbajnok Adrian Gandiát. Az elődöntőben aztán az azeri Murad Fatijevnél is ipponnal bizonyult jobbnak, végül a döntőben az orosz Európa-bajnokot, Alan Kubecovot verte.

Ungvári Attila pályafutásának tizennegyedik IJF World Tour-érmét szerezte meg, a 2017-es zágrábi GP-arany mellett egy újabb arany-, öt ezüst- és hét bronzérem van immár a gyűjteményében. Ez a bravúr pedig szinte biztosan olimpiai indulást ér számára, hiszen a judoinfo.hu szerint hat befutó helyen álló riválisát is megelőzte, az utolsó kvalifikációs eseményen, a június hatodikán kezdődő budapesti világbajnokságon csak extrém esetben vehetik el Ungvári Attilától a tokiói indulás jogát.


Ungvári Attila - fehérben - hat szép győzelemmel szerezte meg élete első GS-aranyérmét, ami egyben első olimpiai kvótáját is jelenti     Fotó: IJF


„Az első mérkőzést leszámítva végig fókuszban tudtam maradni. Jól sikerült minden, jól jöttek a meccsek, minden klappolt tegnap, aminek klappolnia kellett. Nagyon keményen megdolgoztam ezért az eredményért, és végig arra gondoltam a felkészülésem alatt, hogy ott a helyem a legjobbak között. Még nem lehet kimondani hogy megvan, de azt hiszem, innen már nehéz lenne kicsúszni a kvótás helyről. Abban bízom, ez a siker elég erőt adott, hogy folytassam az utat, amit elkezdtem, hogy fel tudjak készülni a világbajnokságra és az olimpiára” – nyilatkozta telefonon az M1 aktuális csatornának a ceglédiek 81 kilós dzsúdósa.